Over Ons

Dorpsontmoeting de Engelbewaarder (voorheen dorpsdagvoorziening)

Samen is gezelliger!

Dat is het doel van de dorpsontmoeting. U kunt bij ons terecht voor activiteiten en ontspanning. Met dorpsgenoten de dag op een gezellige en nuttige manier doorbrengen: ontspanning om de hoek, samen eten, ontmoeting en samen iets leuks doen. Dit kan tevens bijdragen aan het voorkomen van eenzaamheid en het ontlasten van mantelzorgers. Ook bent u welkom voor een kop koffie of thee, krant lezen, kaartje leggen, biljarten of een praatje maken.

Maandelijks worden er open inloopactiviteiten georganiseerd voor buurt en dorpsbewoners b.v. muziekmiddagen, workshops, foto en filmmiddagen van de historische werkgroep, burendag, koffiemiddagen enz. De dorpsontmoeting wordt gerund door Stichting MFC de Engelbewaarder en veel vrijwilligers uit het dorp. Zij worden daarbij ondersteund door een beroepskracht. Wilt u meedoen op vaste dagen? Als u denkt dat de dorpsontmoeting iets voor u is of voor iemand die u kent, loop dan binnen tijdens onze openingstijden. Drink een kop koffie of thee mee en proef de sfeer. Praat met de beroepskracht over uw wensen en vragen en ontdek welke activiteiten geboden worden.

U kunt meedoen op een of meerdere hele of halve dagen per week in combinatie met een warme maaltijd. Voor deelname is geen tussenkomst van de gemeente nodig. Wat zijn de kosten? U betaalt een eigen bijdrage van €2,25 per dagdeel (dit is een morgen of een middag) en €4,50 voor de warme maaltijd. Voor een hele dag inclusief maaltijd komt dit neer op €9,00. Mocht dit een probleem zijn dan kan hier in een aantal gevallen in overleg met de gemeente van afgeweken worden. Vervoer Als u niet zelfstandig kunt komen is het mogelijk om met de wensbus te komen. Neem dan contact op met Vrijwillig dorpsvervoer Baarlo-Maasbree Telefoon 06-24370203 (ma t/m vrijdag 8.30-12.00 uur.) Kosten €1,50 voor een enkele rit. "

Openingstijden Dorpsontmoeting

Maandag      9.30 - 15.30 uur
Dinsdag        9.30 - 15.30 uur
Woensdag     gesloten
Donderdag  9.30 - 15.30 uur
Vrijdag         9.30 - 15.30 uur