Laat u informeren over ongewenst bezoek, babbeltrucs en veilig bankieren
Je hoort het jammer genoeg steeds vaker dat er ongewenst bezoek aan de deur komt van mensen met geloofwaardige verhalen, maar met verkeerde bedoelingen. Ze praten zich naar binnen in woningen en vertrekken dan met kostbare materialen en weten vaak ook pinpassen buit te maken en zelfs de pincode. Buiten de grote emotionele schade, is de financiële schade vaak niet te overzien. Ook op straat, in winkels en bij pinautomaten vinden vaak zogenaamde “babbeltrucs” plaats. In principe kan iedereen slachtoffer zijn maar meestal zien we dat ouderen en soms ook kwetsbare mensen het slachtoffer worden, omdat deze doorgaans goed van vertrouwen zijn en minder weerstand bieden dan jongeren.
Daarom wordt er in Baarlo op donderdag 17 oktober a.s. een voorlichtingsbijeenkomst georganiseerd voor met name senioren. Tijdens deze voorlichting wordt op een ontspannen maar duidelijke manier verteld hoe er van uw vertrouwen misbruik kan worden gemaakt. Alle situaties zijn gebaseerd op voorbeelden uit de praktijk. U krijgt tips hoe u babbeltrucs of insluipingen kunt voorkomen en wat u moet doen als u ondanks de voorzorgsmaatregelen toch slachtoffer wordt. Ook andere veiligheidssituaties kunnen aan de orde komen. Daarnaast neemt het internetbankieren - ook via een smartphone - sterk toe, maar is het gelijktijdig zaak dat dit ook goed en veilig gebeurt. Vooral daarover heeft de Rabobank veel tips en ook die krijgen de bezoekers op 17 oktober a.s.
De voorlichtingsbijeenkomst wordt inhoudelijk verzorgd door een medewerkster van de Rabobank en een wijkagent. Er zal worden toegelicht wat u moet doen als u ondanks uw voorzorgsmaatregelen toch slachtoffer wordt van inbraak of andere oplichtingspraktijken, maar voorkomen is natuurlijk altijd nog beter dan genezen.
De voorlichtingsbijenkomst op donderdag 17 oktober is om 13:30 uur in MFC De Engelbewaarder (Tiendvrij 18) en duurt tot ongeveer 15:00 uur. U hoeft zich niet vooraf aan te melden en bent – eventueel samen met kinderen of begeleiders – van harte welkom vanaf 13:00 uur.
De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Dorpsinformatiepunt Baarlo, Dorpsontmoeting Baarlo, KBO Baarlo en Welzijnsorganisatie Vorkmeer i.s.m. Rabobank Venlo en de politie.

Handige handen, samen aan de slag

Nieuwe kaarten beschikbaar!

Nieuwe kaarten liggen weer klaar voor de verkoop.

Appels verwerken....

Appels appels appels
Gekregen van een betrokken burger uit Baarlo.
Dus we gaan aan de slag

Onze bootreis,
varen over mooder maas.
Wat een gezelligheid en sfeer.
Voor elkaar en met elkaar.
Het was een mooie verbindende dag.

De bloemen hebben het goed gedaan deze warme zomer.. de laatste regendruppels en dan worden de bakken weer opgeruimd of opnieuw gevuld...
Bakken op de bakplaat......terwijl de rest naar het Triduum is..
Oppe kermis, spontaan een kermisvlaai vaneen betrokken burger uit Baarlo.

Breien rondom de sirene paal:        
      neem 2 naalden en een bolletje garen
      lengte 1 meter
      en breien maar !


Bloemschikmorgen

Afgelopen vrijdag 20 september, ijverig bezig geweest met het maken van bloemstukken; het resultaat mag er zijn!